Megjelenítés módja:
 
Előző 1 700 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Tojásos gombaleves

Hozzávalók

35-40 dkg csiperkegomba
5 dkg vaj
fél kiskanál só
1 csapott mokkáskanál ?rölt bors
1 csapott kiskanál ételízesít? por
2 tojássárgája
2 dl tejföl

      A gomba homokos talpát levágjuk, a többit jól megmossuk. Aki nagyon precíz, a gombát meg is hámozhatja. A vajat lábasban fölolvasztjuk. Közben a gombát tönkjével együtt fölszeleteljük - ha túl nagyok, akkor el?tte félbevágjuk. A vajra dobjuk és közepes lángon 6-8 percig pirítjuk. A gombára 8 deci vizet öntünk, megsózzuk, megborsozzuk, az ételízesít?t beleszórjuk. Ha fölforrt, kis lángra állítjuk, és 6-8 percig f?zzük. A gombaleves alatt a tüzet elzárjuk, Mély tálban a tojássárgáját meg a tejfölt elkeverjük, a forró gombalevest rámerjük.


Egy adag: 260 kcal / 1087 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY