Megjelenítés módja:
 
Előző 1 357 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Húsos puliszka

Hozzávalók

(5 személyre)
1 vöröshagyma
3 ev?kanál olaj
60 dkg sertéslapocka
1 közepes sárgarépa
1,5 dl száraz vörösbor

1 ev?kanál borecet
1 mokkáskanál csíp?s paprikakrém
1 kiskanál pirospaprika
fél csokor petrezselyem
a puliszkához:
1 liter tej
1 csapott kiskanál só
1 mokkáskanál ?rölt bors
20 dkg kukoricadara
a tál kikenéséhez: vaj
a tetejére: 8 dkg sajt

      A hagymát megtisztítjuk, fölaprítjuk, és az olajon megfuttatjuk. A sertéslapockát meg a megtisztított sárgarépát egycentis kockákra vágjuk és hozzáadjuk. Kevergetve megpirítjuk, majd 0,5 deci vizet meg a bort ráöntjük. 1 csapott kiskanálnyi sóval ízesítjük, és kis lángon lefödve mintegy 50 perc alatt puhára pároljuk. Ezután a borecetet rálocsoljuk, utánasózzuk, a paprikakrémmel, a pirospaprikával meg a finomra aprított petrezselyemmel f?szerezzük, majd a t?zr?l lehúzzuk. Közben elkészítjük a puliszkát: a tejet fölforraljuk, megsózzuk, megborsozzuk, a darát beleszórjuk és kis lángon, kevergetve 6 percig f?zzük. A t?zr?l lehúzva lefödjük, és 10-15 percig duzzadni hagyjuk. A massza felét egy kivajazott, kb. 20x15 centis, magas falú t?zálló tálba töltjük, a húst ráterítjük, majd a maradék darával beborítjuk. A süt? alsó rácsára állítva a közepesnél er?sebb lánggal (200 °C; légkeveréses süt?ben 180 °C) kb. 25 percig sütjük. A sajtot kis kockákra vágjuk, a puliszkára szórjuk, és további 15 percig sütjük.


Elkészítési id?: 1 óra 20 perc.
Egy adag: 748 kcal / 3127 kJ.
Italajánlat: az a száraz vörösbor, amivel az étel készült.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY