Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1024 1 2 ... 1250 1500 1631  Utolsó


Csuszatorta

Hozzávalók

20 dkg csuszatészta (készen kapható)

1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3-4 ev?kanál olaj
1-1 kisebb édeskömény és padlizsán
1 púpozott ev?kanál liszt
2,5 dl tej
2 ev?kanál paradicsompüré
2 ev?kanál ketchup
?rölt bors
késhegynyi reszelt szerecsendió
4 közepes, kemény paradicsom
2 dkg vaj
a tetejére:
10 dkg reszelt sajt

      A tésztát enyhén sós vízben kif?zzük, lesz?rjük. A hagymát meg a fokhagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, az olajon megfuttatjuk. Az édesköményt meg a padlizsánt megtisztítjuk, körömnyi darabokra vágjuk, a hagymás olajban 5 percig pároljuk. A liszttel meghintjük, kissé lepirítjuk, a tejjel fölengedjük. Kevergetve 2-3 perc alatt mártás s?r?ség?re beforraljuk, majd a t?zr?l lehúzva a paradicsompürével meg a ketchuppal ízesítjük. Borssal, szerecsendióval f?szerezzük. A paradicsomokat megmossuk, zöld szárukat kimetsszük, a szemeket fölszeleteljük. Egy kerek, kb. 18 centi átmér?j? tortaformát kivajazunk, a tésztával kibéleljük, majd a maradék tésztát a paradicsomos zöldségmártással meg a paradicsommal rétegesen megtöltjük. A tetejét a sajttal megszórjuk, végül el?melegített süt?ben, nagy lánggal (210 °C; légkeveréses süt?ben 190 °C) kb. 25 percig sütjük. Úgy szeleteljük, mint a tortát.


Elkészítési id?: 1 óra 15 perc.
Egy adag: 498 kcal / 2082 kJ.
Italajánlat: száraz rozébor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY