Megjelenítés módja:
 
Előző 1 67 1 2 ... 250 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Márványsajtos birsalma

Hozzávalók

2 birsalma (kb. 40 dkg)
2,5 dl vörösbor
9 dkg vaj
1 ev?kanál méz
kis darabka citromhéj
1 cikk citrom
20 dkg márványsajt
2-3 friss mentalevél
2,5 dl er?leves (leveskockából is lehet)
késhegynyi só és bors

      A birsalmákat meghámozzuk, félbevágjuk, és karalábévájóval magházukat eltávolítjuk. A vörösbort 3 deka vajjal, a mézzel, a citromhéjjal és a citrommal kis fazékban fölforraljuk. A birsalmát belerakjuk és közepes lángon 20 percig f?zzük. Közben a sajtot lereszeljük, az apróra vágott mentalevéllel f?szerezzük. A birset és a citromot a borból sz?r?kanállal kiemeljük, félretesszük, boros f?z?levét az er?levessel fölöntjük, sóval, borssal ízesítjük, kis lángon 20 percig f?zzük. A maradék vajat habver?vel belekeverjük, és további 10-15 percig f?zzük, ezalatt híg mártássá s?r?södik. A birsalmákat vágott felükkel fölfelé t?zálló tálba rakjuk, a sajtot ráhalmozzuk és el?melegített süt?ben, a közepesnél nagyobb lánggal (200 °C; légkeveréses süt?ben 180 °C) kb. 10 percig sütjük, amíg a sajt ráolvad. A mártást aláöntve tálaljuk.


Elkészítési id?: 1 óra.
Egy adag: 439 kcal / 1835 kJ.
Italajánlat: az a vörösbor, amivel az étel készült vagy száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY