Megjelenítés módja:
 
Előző 1 577 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Extra birsalmaleves

Hozzávalók

50 dkg birsalma
2 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 csíp?s, hegyes paprika
1 citrom héja (bels? fehér bundája nélkül)
körömnyi darab friss gyömbér
1 csomó újhagyma
5 dkg vaj
1 mokkáskanál só
2 ev?kanál cukor
4 dl er?leves (leveskockából is lehet)
1,5 dl tejszín
4 szelet szendvicskenyér
1 csokor friss korianderlevél

      A birsalmát megmossuk, meghámozzuk, kicsumázzuk, húsát kis kockákra vágjuk. A megtisztított vöröshagymát, a fele fokhagymát és a fele hegyes paprikát apróra vágjuk. A citromhéjat és a meghámozott gyömbér felét szintén felaprítjuk. Az újhagymát megmossuk, és zöldjét vékonyan fölszeleteljük. Az egészet - a birsalmát is beleértve - 2 deka vajon megforgatjuk. Megsózzuk, és a cukorral ízesítjük. Az er?levessel és 2 deci vízzel fölöntjük, kb. 40 percen át f?zzük, majd merül?mixerrel pépesítjük. A tejszínt belekeverjük. A maradék fokhagymát és paprikát, a gyömbért meg az újhagyma fehér részét nagyon apróra vágjuk, majd 1,5 deka vajon 1 perc alatt megfuttatjuk. A kenyérszeleteket a maradék vajon megpirítjuk, a f?szerkeverékkel megkenjük, és háromszögekre vágjuk. (A lees? részeket megehetjük.) Tálaláskor a f?szeres kenyérszeleteket a forró levesre fektetjük, és a finomra vágott korianderlevéllel meghintjük.


Elkészítési id?: 1 óra 30 perc.
Egy adag: 301 kcal / 1259 kJ.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY