Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1445 1 2 ... 1500 1631  Utolsó


Savanyú birsalma

Hozzávalók

(1 literes üveghez)
70 dkg birsalma

ecet
4 dl víz
3 ev?kanál cukor
5 ev?kanál 10 százalékos csemege ételecet, vagy ecetes bef?z?é
3-4 szegf?szeg
1 babérlevél
kis darabka fahéj
ujjnyi darab torma
1 sz?l?levél
1-1 mokkáskanál koriander- és mustármag

      A birset gondosan megtisztítjuk, félbehasítva kicsumázzuk. Utána gerezdekre vágjuk, majd azonnal annyi kellemesen ecetes, sós vízbe tesszük, amennyi ellepi. Másnapig állni hagyjuk, ha lehet a h?t?ben. A vizet a cukorral, 1 csapott kiskanál sóval és az ecettel felforraljuk, majd kih?tjük. Közben a lesz?rt birsalmát fert?tlenített üvegbe töltjük. A f?szereket rászórjuk, a tormát megtisztítjuk és vékony karikákra vágva ugyancsak az üvegbe csúsztatjuk a vékony csíkokra metélt sz?l?levéllel együtt. A kih?lt levet ráöntjük, légmentesen lezárjuk. Vízzel teli fazékba rakjuk, és kis lángon fölforraljuk. Az üvegben lév? lé gyöngyözését?l kezdve, 15 percen át kis lángon forraljuk. A fazékban hagyjuk kih?lni, majd letörölgetve a kamrába, végleges helyére állítjuk. 1-2 hónapig is eltart, amíg jól összeérik, csak azután bontsuk ki.


Elkészítési id?: 1 óra 50 perc + áztatás.
Egy adag: 469 kcal / 1969 kJ.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY