Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1605 1 2 ... 1631  Utolsó


Csipkebogyólekvár és szörp

Hozzávalók

      A csipkebogyót a bornál leírtak szerint el?készítjük, lábasba töltjük. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, majd puhára f?zzük. Lesz?rjük (levét félretesszük), a gyümölcsöt nyeles burgonyatör?vel összezúzzuk. Amikor langyosra h?lt, átpasszírozzuk, közben f?z?levéb?l rendre öntünk rá, hogy a gyümölcs minden értékes részét áttörhessük (amúgy túl száraz és nagyon magos). Újabb passzírozás következik, mert a benne lev?, sok-sok apró ?sz?röcskét? csak így távolíthatjuk el. Ehhez speciális lósz?rb?l készült szitát - persze jó más, ritka szövés? darab is - használjunk, kezünkkel körbe-körbe hajtva a masszát. A szitán fennmaradó rész a szemétbe való. Az áttört gyümölcsvel?t kevergetve fölforraljuk, minden 10 literhez 3 kiló cukrot öntve. Utána magas perem? tepsibe töltjük és süt?ben, kis lánggal, nyitott ajtónál a levét elpárologtatjuk. Akkor jó, ha s?r? lekvár lesz. Ez akár több órát is igénybe vehet. Ha a cukorral 4-5 percig forralt masszát üvegekbe öntjük, szörpöt nyerünk el?le.



Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY