Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1604 1 2 ... 1631  Utolsó


Csipkebogyóíz

Hozzávalók

3 kg tisztított csipkebogyó
1,5 kg cukor

      A frissen leszedett, érett, de nem túl kemény bogyókat megmossuk, szárukat lecsípjük, majd a szemeket egyesével kettévágjuk, magjaikat kikaparjuk. Az így el?készített csipkebogyót lábasba szórjuk, és annyi vizet öntünk rá, amennyi b?ven ellepi, majd puhára f?zzük. Még melegen lesz?rjük, el?ször ritkább, majd s?r?bb szövés? szitán áttörjük. Ezt a csipkebogyóvel?t felforraljuk - kb. 2 kilónak kell lennie -, a cukrot hozzáadjuk. Együtt 20 percig f?zzük, végül forrón, fert?tlenített, el?melegített üvegekbe töltjük. Szorosan lezárjuk, szárazg?zben hagyjuk kih?lni.


Elkészítési id?: 2-2,5 óra.

Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY