Megjelenítés módja:
 
Előző 1 267 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Mozaikos csirkepástétom

Hozzávalók

2 csirkemell

2,5 dl natúr joghurt
fél mokkáskanál ?rölt fehér bors

3 tojásfehérje
1 nagy fej saláta
20 dkg zöldbab (fagyasztott is lehet)
2 húsos, piros szín? paprika
a forma kikenéséhez:
2-3 dkg margarin

      A csirkemelleket leb?rözzük, kicsontozzuk, és enyhén sós vízben 10-15 percig f?zzük. Ezután kivesszük, lecsöpögtetjük, és megvárjuk, amíg kih?l. (F?z?levéb?l a csontokkal bezöldségelve és megf?szerezve csontlevest f?zhetünk.) A f?tt húst felaprítjuk, a joghurttal leöntjük és merül?mixerrel pépesítjük, de turmixolhatjuk is. Megborsozzuk, 1 csapott kiskanál sóval ízesítjük, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk. A salátát kitorzsázzuk, leveleire bontjuk, enyhén sós vízben 1 percig forraljuk, majd lesz?rjük és alaposan lecsöpögtetjük. A zöldbabot enyhén sós vízben puhára f?zzük, lesz?rjük. A paprikát kicsumázzuk, húsát kis kockákra vágjuk. Egy kisebb püspökkenyér- vagy pástétomformát margarinnal kikenünk, a leforrázott saláta háromnegyedével kibéleljük. A húsos massza felét egyenletesen ráhalmozzuk, a zöldbabot ráfektetjük, kicsit bele is nyomkodjuk. A paprikakockákkal megszórjuk, majd a többi húsos masszát is rásimítjuk. A maradék saláta a tetejére kerül, végül a pástétomot alufóliával letakarjuk, tepsibe tesszük, és annyi vizet öntünk köré, amennyi a forma egyharmadáig ér. El?melegített süt?ben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses süt?ben 165 °C) 45 percig sütjük. Ha kih?lt, 1-2 órára h?t?szekrénybe tesszük. Tálaláskor deszkára borítjuk és fölszeleteljük.


Elkészítési id?: 1 óra.
Egy adag: 397 kcal / 1660 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY