Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1070 1 2 ... 1250 1500 1631  Utolsó


Finom almatorta

Hozzávalók

(8 szelethez)
a tésztához:
15 dkg margarin (vaj is lehet)
1 dl (kb. 9-10 dkg) cukor
2 tojás
1 dl kb. (5 dkg) darált mandula
3 dl (kb. 20 dkg) finomliszt
1 kiskanál ?rölt fahéj
a töltelékhez:
60 dkg alma
2 tojás
1 dl tej
1 csomag vaníliás cukor

      A margarint a cukorral jól kikeverjük (robotgéppel magas fokozaton 2 perc alatt), majd a tojásokat egyenként beleütjük. A darált mandulát meg a lisztet hozzáadjuk, és a fahéjjal f?szerezve összedolgozzuk. Ezt a ragacsos masszát vizes kézzel (vagy késsel) süt?papírral bélelt kisebb (20x30 centis) tepsibe nyomkodjuk úgy, hogy jó ujjnyi magas pereme is legyen. Az almát meghámozzuk, félbevágjuk, magházát kimetsszük, majd húsát fölszeleteljük, és s?r?n a tésztára rakosgatjuk. A tojásokat kissé fölverjük, a tejet hozzáadjuk, az almára öntjük. A vaníliás cukorral meghintjük, és el?melegített süt?ben, az alsó rácson, nagy lánggal (225 °C; légkeveréses süt?ben 200 °C) 25 percig sütjük. Megvárjuk, amíg langyosra h?l, szeleteljük és tálaljuk.


Elkészítési id?: 50 perc.
Egy adag: 442 kcal / 1848 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY