Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1601 1 2 ... 1631  Utolsó


Citromos ?szibarackbef?tt

Citromos ?szibarackbef?ttHozzávalók

50 dkg kristálycukor
1 g citromsav, 1 citrom
2 kg magvaváló ?szibarack
3-4 szem ánizs
2 darabka fahéj

      A cukorból 1 liter vízzel szirupot f?zünk. A citromsavat belekeverjük és h?lni hagyjuk. A citromot vékonyan meghámozzuk, az ?szibarackokat elfelezzük, kimagozzuk, héjukat lehúzzuk. Azonnal üvegekbe rakjuk, és melléjük 1-1 szem ánizst, egy darabka fahéjat meg 2-3 centi citromhéjat dobunk, majd a szirupot rász?rjük. Ha a szirup a gyümölcsöt teljesen ellepte, az üveget csavaros tet?vel lezárjuk. Vízfürd?be állítva a gyöngyöz? forrástól számítva 30 percig g?zöljük, majd ebben hagyjuk kih?lni. 6 hónapig biztonsággal eltartható.


Elkészítési id?: 1 óra 15 perc.

Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY