Megjelenítés módja:
 
Előző 1 542 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Töltött karfiol mikrohullámú készülékben

Hozzávalók

30 dkg darált hús
1-1 csapott kiskanál pirospaprika és ételízesít? por
fél mokkáskanál ?rölt bors
fél csokor petrezselyem
1 kisebb vöröshagyma
1 tojás
2 ev?kanál zsemlemorzsa
3 dkg vaj vagy margarin
60 dkg karfiol
késhegynyi reszelt szerecsendió
a tetejére:
4-5 dkg reszelt sajt

      A húst a fele pirospaprikával, az ételízesít?vel, a borssal, a fölaprított petrezselyemmel meg a reszelt vöröshagymával f?szerezzük. A tojással és a zsemlemorzsával összedolgozzuk, majd kivajazott t?zálló edénybe töltjük és cipó alakúra formáljuk. A karfiolt, miután megmostuk és kitorzsáztuk, kisebb rózsáira bontjuk, a húscipóba t?zdeljük. Akkor jó, ha az eredeti karfiolfejhez lesz hasonló. A maradék pirospaprikával, a szerecsendióval meghintjük, majd lefedjük, 600 watt-tal 15 percig sütjük. Utána a sajttal megszórjuk, változatlan teljesítménnyel, de már fedetlenül még 3 percig sütjük. 5 percnyi pihentetés után tálalható.


Elkészítési id?: 35 perc.
Egy adag: 356 kcal / 1488 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY