Megjelenítés módja:
 
Előző 1 592 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Gesztenyés húsleves

Hozzávalók

(6 személyre)
1 kg csontos marharostélyos
2 sárgarépa
1 kisebb zellergumó
2 közepes burgonya
3-4 ev?kanál olaj
1,5 liter víz
1 csapott ev?kanál koriandermag
1-1 mokkáskanál szárított bazsalikom és lestyán
kis darabka gyömbérgyökér
1 kiskanál ?rölt szerecsendió-virág
40 dkg gesztenye
2,5 dl száraz vörösbor
1-1 mokkáskanál só és édesnemes pirospaprika
2 ev?kanál paradicsompüré
4-5 dkg vaj
2 tojássárgája
1 dl tejszín
1 csokor petrezselyem

      A rostélyost kicsontozzuk, megmossuk, a húst nagyobb darabokra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, és kockákra aprítjuk. Az olajat egy nagy edényben megforrósítjuk, és a csontot a hússal együtt megpirítjuk rajta. A zöldséget rádobjuk, és együtt tovább pirítjuk. A vizet ráöntjük, kissé megsózva felforraljuk. A f?szereket és a gyömbért egy s?r? szövés? vászonzacskóba csomagoljuk, összekötjük, és a levesbe tesszük (teatojásba is tölthetjük). Fed? alatt, kis lángon 1,5 órán át f?zzük. Közben a gesztenyét a tepsiben sült gesztenyénél leírtak szerint megsütjük, meghámozzuk. A levest finom sz?r?n átsz?rjük. A puha húst egyforma kockákra vágjuk. A f?tt zöldségeket áttörjük, és a hússal együtt a levesbe rakjuk. A vörösbort a sóval, a pirospaprikával és a paradicsompürével elkeverjük, a levest ezzel ízesítjük. A vajon a gesztenyét aranysárgára pirítjuk. 2,5 deci levest a s?r?je nélkül rámerünk, és kis lángon lefödve 30 percig f?zzük. Végül merül?mixerrel pépesítjük, a levesbe öntjük, és kis lángon fölforraljuk. A tojássárgáját a tejszínbe keverjük és óvatosan, a t?zr?l lehúzott levesbe csurgatjuk. Tálaláskor fölaprított petrezselyemmel szórjuk meg.


Elkészítési id?: 2 óra.
Egy adag: 712 kcal / 2978 kJ.
Italajánlat: az étel készítéséhez használt száraz vörösbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY