Megjelenítés módja:
 
Előző 1 574 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Édesburgonya-leves

Hozzávalók

50 dkg édesburgonya
egy kis fej hagyma

2 ev?kanál olaj
2 ev?kanál liszt
3 ev?kanál tejföl
1 ev?kanál cukor
fél csokor petrezselyem
a galuskához:
1 tojás
1 kiskanál margarin
10 dkg liszt
a tetejére:
petrezselyem

      Az édesburgonyát megtisztítjuk, és karikákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk, majd az olajon megfuttatjuk, közben megsózzuk, mert így nem kap oda. Ezután a burgonyakarikákat néhány percig kevergetve sütjük, majd a liszttel megszórjuk és kb. l,5 liter vízzel felöntjük. A cukorral ízesítjük, és ha kell, utána sózzuk, majd közepes t?zön kb. 10-15 perc alatt puhára f?zzük. Eközben összekeverjük a galuskához valókat és a lobogva forró levesbe szaggatjuk. A t?zr?l lehúzzuk és a tejfölt, amit el?bb egy kevés vízzel vagy levessel simára habartunk, belekeverjük. Apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.


Elkészítési id?: 45 perc.

Italajánlat: ásványvíz.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY