Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1116 1 2 ... 1250 1500 1631  Utolsó


Kakaós kalács

Hozzávalók

(8 személyre)
5 dkg éleszt?
3 dl tej
1 szem mokkacukor
26 szem mesterséges édesít?szer
csipetnyi só
60 dkg liszt
2 dl olaj
1 ev?kanál kakaópor
a tepsi kikenéséhez:
2 dkg vaj
a tetejére:
1 tojás

      A kockacukrot 1 deci langyos tejbe dobjuk, az éleszt?t belemorzsoljuk és fölfuttatjuk. Közben az édesít?szert a maradék tejben föloldjuk, majd az el?z?ekkel, a sóval meg a liszttel bedagasztjuk úgy, hogy apránként az olajat is beledolgozzuk. Két részre osztjuk, az egyiket a kakaóporral barnára színezzük. Mindkét tésztából 2-2 gombócot formálunk, és belisztezett deszkán egyenként kinyújtjuk. Egy ?sima? lapra egy kakaósat fektetünk, és bejgliszer?en feltekerjük. A másik adagot ugyanígy készítjük el. A két kalácsot kivajazott tepsibe fektetjük, a lehet? legtávolabb egymástól. Letakarva, szoba meleg helyen 2 órán át kelesztjük, ezalatt a duplájára n?. Sütés el?tt tetejüket felvert tojással megkenjük, majd el?melegített süt?ben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses süt?ben 165 °C) 35-40 percig sütjük. Több napig friss marad (ha van rá ideje!).


Elkészítési id?: 1 óra + kelesztés.
Egy adag: 578 kcal / 2416 kJ.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY