Megjelenítés módja:
 
Előző 1 58 1 2 ... 250 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Lencsepástétom

Hozzávalók

2 vöröshagyma
1 kis csokor petrezselyem
35 dkg f?tt lencse
22 dkg reszelt sajt
7 dkg zsemlemorzsa
1 tojás
só, ?rölt bors
3 ev?kanál tejszín
2,5 dkg vaj
a díszítéshez:
petrezselyem

      A megtisztított hagymát és a petrezselymet finomra, a gombát szeletekre vágjuk. Mindet tálba töltjük, a lencsével, a sajttal, a zsemlemorzsával meg a tojással összedolgozzuk. Megsózzuk, megborsozzuk, a tejszínnel lágyítjuk, majd kisebb, kivajazott t?zálló tálba töltjük. A maradék vajat a tetejére morzsoljuk, azután el?melegített süt?ben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses süt?ben 165 °C) 45-50 percig sütjük. Tálra borítva, petrezselyemmel díszítve tálaljuk.


Elkészítési id?: 1 óra.
Egy adag: 622 kcal / 2600 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY