Megjelenítés módja:
 
Előző 1 250 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Kelbimbós pulykaragu

Hozzávalók

40 dkg pulyka apróhús
2 ev?kanál olaj
2 gerezd fokhagyma

?rölt bors
1 kiskanál paradicsompüré
1 kiskanál liszt
2 dl fehérbor
40 dkg kelbimbó (fagyasztott is lehet)
a juhtúrós puliszkához:
20 dkg kukoricaliszt

1 ev?kanál zsír (esetleg olaj)
15 dkg juhtúró

      A pulykahúst egyforma, falatnyi darabokra vágjuk. A fölforrósított olajon megfuttatjuk az összezúzott fokhagymát, a húst hozzáadjuk, és 2-3 perc alatt kissé megpirítjuk. Sóval, ?rölt borssal és a paradicsompürével ízesítjük, a fehérborral fölöntjük, majd lefödve b? 10 perc alatt puhára pároljuk, de miel?tt teljesen elkészülne, a megtisztított kelbimbót is beletesszük. Tálalás el?tt egy kevés vízzel elkevert liszttel s?rítjük. Forrón kínáljuk. Legjobb hozzá a juhtúrós puliszka, amihez 8 deci vizet csipetnyi sóval felforralunk. A kukoricalisztet folyamatosan kevergetve beleszórjuk, majd 4-5 perc alatt s?r?re f?zzük. A t?zr?l levéve kizsírozott t?zálló tálba simítjuk, rámorzsoljuk a juhtúrót, és el?melegített süt?ben, nagy lánggal (200 °C; légkeveréses süt?ben 180 °C) 20-25 perc alatt megpirítjuk.


Elkészítési id?: 1 óra.
Egy adag: 505 kcal / 2111 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor, amit az ételkészítéshez használtunk.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY