Megjelenítés módja:
 
Előző 1 53 1 2 ... 250 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Konyakos májhab

Hozzávalók

(8 személyre)
az aszpikhoz:
2,5 dkg zselatinpor
1 ev?kanál cukor
1 ev?kanál citromlé
2 dl száraz fehérbor
1 mokkáskanál ételízesít? por
a májhabhoz:
fél fej vöröshagyma
30 dkg vaj
30 dkg borjúmáj
15 dkg csirke- vagy pulykamáj
15 dkg borjúcomb
2 babérlevél
kb. 1 kiskanál só
1 mokkáskanál ?rölt bors
0,5 dl konyak
a díszítéshez:
5 dkg tisztított pisztácia
a tálaláshoz:
8 vékony szelet pirítós kenyér

      3 deci vizet fölforralunk, a zselatinport beleszórjuk. Kis lángon, kevergetve - különben könnyen leég - 2-3 perc alatt föloldjuk. A cukrot serpeny?ben, zsiradék nélkül világosbarnára pirítjuk, a citromlével meg a borral felengedjük és 1-2 percnyi forralás után az olvasztott zselatinba csorgatjuk. Az ételízesít?t beleszórjuk, 1 deci vizet adunk hozzá, 2-3 percig forraljuk, majd átsz?rjük. Kissé h?lni hagyjuk, azután akkora tepsibe öntjük, amiben kb. 1 centi magasan állhat. H?t?szekrénybe tesszük, hogy megkocsonyásodjon. Közben a hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk és 5 deka vajon megfonnyasztjuk. A kétféle májat és a húst kisebb darabokra vágjuk, a hagymán, a babérlevéllel f?szerezve 3-4 perc alatt megpirítjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, a konyakkal ízesítjük, 2-3 percig pároljuk, majd a t?zr?l lehúzzuk. Ha kih?lt - miután a babért kidobtuk bel?le -, merül?mixerrel teljesen simára dolgozzuk. A maradék puha vajat apránként hozzáadjuk, és habosra keverjük. Egy püspökkenyérformát megnedvesített celofánnal kibélelünk, és a masszát egyenletesen belesimítjuk, majd minimum 4-5 óráig h?t?szekrényben dermesztjük. Tálaláskor deszkára borítjuk, a celofánt lehúzzuk róla, és forró vízbe mártott késsel kisujjnyi vastagon fölszeleteljük. Kettesével tányérra rakjuk és durvára vágott pisztáciával megszórjuk. Az ízes aszpikot a tepsib?l szintén deszkára borítjuk, kisebb-nagyobb kockákra vágjuk, díszítésképpen a májhab köré szórjuk. Csillag alakú formával kiszúrt pirítóssal kínáljuk.


Elkészítési id?: 1 óra + dermesztés.
Egy adag: 530 kcal / 2216 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY