Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1345 1 2 ... 1500 1631  Utolsó


Vörösboros körte, szilva

Hozzávalók

2 citrom
1,5 dkg friss gyömbérgyökér
7 kisebb körte (egyenként
kb. 20 dkg)
15 dkg cukor
1 l félszáraz vörösbor
2 vaníliarúd
5 szegf?szeg
1 kiskanál koriandermag
2 darabka fahéj
25 dkg szilva

      A citromok héját vékonyan levágjuk, levét kinyomjuk. A meghámozott gyömbért felszeleteljük. A körtéket meghámozzuk, megfelezzük, magházukat kivájjuk. A gyümölcsöket azonnal a citromlébe forgatjuk, nehogy megbarnuljanak. A cukrot egy lábasban világosbarnára karamellizáljuk, a vörösborral felengedjük, s amikor feloldódott, a citromhéjat, a gyömbért, a felmetszett vaníliarudat, a szegf?szeget, a koriandert és a fahéjat beledobjuk. Lefedve 5 percig f?zzük, majd az elfelezett körtéket és a kimagozott szilvát beledobjuk, és kis lángon még 10 percig f?zzük. Ezután a gyümölcsöt sz?r?kanállal, fert?tlenített meleg üvegekbe szedjük, vörösboros levét a f?szerekkel együtt ráöntjük. Ha télire szánjuk, csipetnyi tartósítószert szórunk bele, és szárazg?zben hagyjuk kih?lni. Tartósítószer nélkül lezárva 1 hétig h?t?szekrényben eltartható.


Elkészítési id?: 1 óra.

Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY