Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1133 1 2 ... 1250 1500 1631  Utolsó


Klárika sajttortája

Hozzávalók

az ?alaphoz?:
2,5 dl darált csokoládés linzer (wafel)
2 ev?kanál olvasztott margarin
1 ev?kanál kristálycukor
a ?közepéhez?:
70-80 dkg (7-8 db) tejszínes Camping sajt
1,5-2 dl kristálycukor (attól függ?en, milyen édesen szeretjük: én 1,5 dl-t teszek bele)
2 csomag vaníliás cukor
0,5 dl kakaópor, 3 tojás
a ?tetejéhez?:
2 ev?kanál margarin
0,5 dl s?rített tej (jó a cukrozott s?rített tej is, de akkor kevesebb hozzáadott cukrot vegyünk)
2 ev?kanál barna cukor
1 tojás
2 csomag vaníliás cukor
2-2,5 dl aprított dió
2-2,5 dl kókuszreszelék

      Keverjük össze a darált, csokoládés linzert, a margarint és a cukrot és egy levehet? szél? tortaforma aljára nyomkodjuk. 150-160 °C-on 10 percig süssük. A krémsajtot, a cukrot, a kakaót, a vaníliás cukrot összekeverjük, elektromos mixerrel közepes fokozaton jól összedolgozzuk. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat úgy, hogy minden tojás után jól összekeverjük a masszát. Ráöntjük az alaptésztára és kb. 40 percig 180 °C-on sütjük. Pár perc h?tés után leszedjük a formáról a karimát, és így hagyjuk a tortát kih?lni. Egy edényben felolvasztjuk a margarint, hozzákeverjük a s?rített tejet, a barna cukrot, a vaníliás cukrot és a felvert egész tojást. Folyamatosan kevergetve f?zzük, amíg az elegy megkeményedik. Hozzá adjuk a diót és a kókuszreszeléket, hagyjuk kih?lni, majd a kész torta tetejére kenjük.


Elkészítési id?: 1 óra 30 perc.

Italajánlat: édes fehér bor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY