Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1083 1 2 ... 1250 1500 1631  Utolsó


Gazdag gyümölcskenyér

Hozzávalók

(10 személyre)
összesen 1 kg gyümölcs:
10 dkg dió
10 dkg mandula,
20 dkg aszalt barack
30 dkg aszalt szilva
10 dkg aszalt almakocka
20 dkg mazsola
0,5 dl szilvapálinka
0,5 dl citromlé
2 dl víz
10 dkg zabpehely
3 ev?kanál cukor
20 dkg finomliszt
1 ev?kanál mézessütemény-f?szerkeverék
a tésztához:
20 dkg liszt
3 ev?kanál zabkorpa
1 dl víz
2 dkg elmorzsolt éleszt?
csipetnyi só
2 kiskanál cukor
a mázhoz:
15 dkg porcukor
fél citrom leve

      A megmosott aszalt gyümölcsöket kb. másfél centis kockákra vágjuk, és a mazsolával együtt 1-2 órára langyos vízbe áztatjuk, majd lesz?rjük és levét félretesszük. A diót, a mandulát meg a mogyorót durvára aprítjuk, majd a lecsöpögtetett gyümölcsdarabokkal és a többi hozzávalóval összekeverjük. (A vizet az áztatóléb?l merjük hozzá.) Míg a gyümölcs ?fürdik?, a tésztához valókat bedagasztjuk és letakarva, langyos helyen jó 1 óra alatt a kétszeresére kelesztjük. Utána a gyümölcsös masszával összegyúrjuk, és két cipóvá osztjuk, hosszúkásra formáljuk. Süt?papírral bélelt tepsire fektetjük és ismét 40 percig kelesztjük, majd vízzel lekenegetjük és el?melegített süt?ben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses süt?ben 165 °C) 45-50 perc alatt megsütjük. Ha kih?lt, a porcukorból és a citromléb?l kevert mázzal bekenjük. Fémdobozban hetekig is eltartható, és minél tovább áll, annál finomabb. Vékonyan szeleteljük, és mindig csak annyit, amennyi éppen elfogy.


Elkészítési id?: 2 óra + a gyümölcs áztatása + kelesztés.
Egy adag: 699 kcal / 2922 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY