Megjelenítés módja:
 
Előző 1 369 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Malacpecsenye, pezsg?s lilakáposztával

Hozzávalók

1 kg kicsontozott b?rös malaccomb
5 gerezd fokhagyma
1 ev?kanál ételízesít? por
1 mokkáskanál ?rölt fekete bors
2 dl sör
a pezsg?s káposztához:
70 dkg lilakáposzta
5 ev?kanál olaj
1 közepes vöröshagyma
3 ev?kanál cukor
1 csapott kiskanál só
1 csapott kiskanál ?rölt kömény
1 ev?kanál 10%-os ételecet
1,5 dl száraz pezsg?

      A combot megmossuk, leszárogatjuk, majd húsos oldalát a megtisztított, hosszában félbevágott fokhagymagerezdekkel megt?zdeljük. Ételízesít? porral meghintjük, megborsozzuk - ezekb?l a b?rére ne kerüljön -, majd vékony spárgával megkötözzük úgy, hogy a b?rös fele legyen kívül. Tepsibe fektetjük, félpohárnyi vizet aláöntve, el?melegített süt?ben közepes lánggal (180 °C; légkeveréses süt?ben 165 °C) addig - kb. 1 órát - sütjük, míg kívülr?l pirosbarna nem lesz. Ekkor a lángot kissé mérsékeljük és a pecsenyét tovább - még kb. 20 percig - pároljuk. Akkor jó, ha a beleszúrt villa könnyedén kicsusszan bel?le. Közben néhányszor megforgatjuk, és a sörrel kenegetjük, így lesz szép piros. A pezsg?s káposztához a megmosott káposztafejet kitorzsázzuk, majd szép vékonyra szeleteljük. Az olajon a finomra vágott hagymát és a cukrot néhány percig pirítjuk. Akkor jó, ha a hagyma aranybarnára sül, a cukor pedig karamellizálódik. A káposztát rászórjuk, megsózzuk, az ?rölt köménnyel f?szerezzük és kis lángon, kevergetve, fed? alatt kb. 30 perc alatt puhára pároljuk. Ha kész, az ecettel ízesítjük, végül a pezsg?t is rálocsoljuk. Szokás még meghámozott, kockákra vágott almával is ízesíteni - ehhez a mennyiséghez 2 kisebb kell -, amit 4-5 perccel azel?tt keverünk a káposztához, miel?tt megpuhulna. A malacpecsenyét fölszeleteljük és ?szaftjával? meglocsolva, a káposztával kínáljuk. Aki szereti, hagymás tört burgonyát is adhat hozzá.


Elkészítési id?: 2 óra 50 perc.
Egy adag: 737 kcal / 3081 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY