Megjelenítés módja:
 
Előző 1 141 1 2 ... 250 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Bakonyi pulykaragu galuskával

Hozzávalók

1 vöröshagyma
6 ev?kanál olaj
1 csapott ev?kanál csemege pirospaprika
kb. 1 ev?kanál só
1 mokkáskanál ?rölt köménymag
1 kiskanál darált cseresznyepaprika
1 gerezd fokhagyma
1-1 paprika és paradicsom (el is hagyhatók)
50 dkg apróbb csiperke
50-60 dkg pulykamellfilé
2 dl tejföl
1 púpozott ev?kanál finomliszt
1 dl tejszín
1 mokkáskanál ?rölt bors
a körethez:
2 kiskanál só
50 dkg finomliszt
2 tojás
kb. 4,5 dl hideg víz
2-3 ev?kanál olaj

      A pulykaraguhoz a hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és a fele olajon kevergetve 2 perc alatt megfonnyasztjuk. A t?zr?l félrehúzva a pirospaprikát belekeverjük, majd 5 deci vízzel fölöntjük. Nagy lángon fölforraljuk, közben a fele sóval ízesítjük, a köménnyel, a csíp?s paprikával meg a zúzott fokhagymával f?szerezzük, és beledobjuk az apróra vágott paprikát, paradicsomot is. Kis lángon 10-15 percig f?zzük. Egy nagyobb lábasban kb. 3 liternyi vizet 1 kiskanálnyi sóval felteszünk forrni. Ez a galuska kif?zéséhez kell majd. A gombát megtisztítjuk (elég csak megmosni, és homokos talpát levágni), majd cikkekre vágjuk. A pulykamellet kisujjnyi csíkokra daraboljuk, a maradék sóval, a borssal bedörzsöljük. A paprikás levet egy másik lábasba átsz?rjük, a gombát beledobjuk, kb. 8 percig f?zzük. Ez a m?velet el is maradhat, de a mártás ett?l lesz szép, bársonyos. A galuskához valókat - beleértve a maradék 1 kiskanál sót is - fakanállal tálban összekeverjük (nem kell nagyon kidolgozni, mert akkor nehezebb bánni vele), hagyományos módon a vízbe szaggatjuk, kif?zzük, lesz?rjük. Langyos vízzel leöblítjük, de vigyázzunk, nehogy nagyon leh?tsük. Az olajjal összekeverjük, és letakarva melegen tartjuk. Egy serpeny?ben 3 ev?kanál olajat megforrósítunk, majd a húst többször megkeverve 5 perc alatt megpirítjuk benne. Közben a tejfölt a liszttel és a tejszínnel simára keverjük, a gomba levét ezzel s?rítjük, 1-2 percig forraljuk. Ha kész, belekeverjük a pirított pulykacsíkokat is. A gombás-paprikás pulykaragu kész a hozzá tartozó galuskával együtt.


Egy adag: 1130 kcal / 4724 kJ.
Italajánlat: száraz siller.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY