Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1004 1 2 ... 1250 1500 1631  Utolsó


Borzaska

BorzaskaHozzávalók

4 szelet, egyenként kb. 18 dkg-os sertéscomb vagy sertéskaraj
fél csomag Kotányi
Mexico-Grill f?szersó
4 ev?kanál olaj
30 dkg burgonya
3 tojás
4+4 ev?kanál finomliszt
1 dl tejföl
4 gerezd fokhagyma
só, ?rölt bors
1 csokor petrezselyem
a sütéshez:
néhány ev?kanál olaj

      A húst vékonyra kiverjük. Széleit, inas részeit bevagdossuk, majd a f?szersóval összekevert olajjal jól bedörzsöljük. Alufóliába csomagoljuk, és h?t?szekrényben egy éjjelen át érleljük. Másnap a burgonyát megtisztítjuk, nagy lyukú reszel?n lereszeljük és sz?r?be tesszük. Folyó hideg víz alatt kimossuk bel?le a keményít?t, majd jól kinyomkodjuk. Tálba töltjük, a tojásokkal, a fele liszttel és a tejföllel összedol-gozzuk. Zúzott fokhagymával, só- val, borssal ízesítjük, finomra vágott petrezselyemmel f?szerezzük. A húst kissé lecsöpögtetjük, majd el?ször a maradék lisztbe, utána a burgonyás masszába forgatjuk. Az el?re megforrósított és olajjal vékonyan megkent bordázott rostsüt? lapra fektetjük, és parázs fölött meg-megforgatva 12-15 perc alatt szép pirosra sütjük. Köretként a mellette sült, friss nyári zöldségeket kínáljuk hozzá.


Elkészítési id?: 45 perc + érlelés.
Egy adag: 727 kcal / 3039 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor M?csényi Kékfrankos `98.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY