Megjelenítés módja:
 
Előző 1 297 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Serpeny?s-almás csirkemáj

Hozzávalók

60 dkg csirkemáj (szív nélkül)
8 dkg margarin
2 közepes vöröshagyma
2 szép alma
4-5 ev?kanál calvados (almapálinka)
1 púpozott kiskanál morzsolt majoránna
fél mokkáskanál
?rölt bors
kb. 1 csapott ev?kanál só

      A csirkemájat megmossuk, leszárogatjuk, majd miután inait kivágtuk, mindegyiket két-három darabra aprítjuk. A vajat széles serpeny?ben fölolvasztjuk, a májat nagy lángon, kevergetve 3-4 perc alatt megpirítjuk benne. Sz?r?lapáttal kiemeljük. A hagymát megtisztítjuk, vékonyan fölszeleteljük és gy?r?ire szedjük. A máj sütésénél visszamaradó zsiradékban néhány perc alatt aranybarnára sütjük. Ezalatt az almát megmossuk, leszárogatjuk, félbehasítjuk, és magházát kiemeljük. Húsát csinos kis gerezdekre vágjuk, a hagymához adjuk, majd 3-4 percig együtt pároljuk. Ekkor az almapálinkával meglocsoljuk, a majoránnával és a borssal f?szerezzük. A májat belerakjuk, megsózzuk. Közepes t?zön 4-5 percig pirítjuk-pároljuk. Friss, puha kenyér vagy pirítós, no meg jóféle almabor illik hozzá.


Elkészítési id?: 25 perc.
Egy adag: 425 kcal / 1777 kJ.
Italajánlat: almabor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY