Megjelenítés módja:
 
Előző 1 6 1 2 ... 250 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Almával sült sonka

Hozzávalók

1 nagyobb vöröshagyma
3 savanykás alma
2 ev?kanál libazsír
50-60 dkg f?tt, füstölt sonka
kb. 15 szegf?szeg
0,5 liter almabor

      A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk. Az almát meghámozzuk, félbehasítva magházát kimetsszük, húsát kb. fél centi vastagra fölszeleteljük. A hagymát serpeny?ben a megforrósított libazsíron üvegesre pároljuk, és t?zálló tálba tesszük. A sonkát a szegf?szeggel megt?zdeljük, a hagymára fektetjük. Az almát körészórjuk, az almabort ráöntjük, és el?melegített süt?ben, nagy lánggal (200 °C; lég-keveréses süt?ben 180 °C) kb. 25 percig sütjük. Közben az almát is, a húst is többször megforgatjuk. Tálaláskor a sonkát fölszeleteljük, és a boros almát köréhalmozzuk.


Elkészítési id?: 40 perc.
Egy adag: 441 kcal / 1844 kJ.
Italajánlat: almabor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY