Megjelenítés módja:
 
Előző 1 414 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Tésztában sült gyümölcsös sz?zpecsenye

Hozzávalók

(6 személyre)
1 csomag (50 dkg) fagyasztott vajas-leveles tészta
1 dundi, kb. 50 dkg-os sertés sz?zpecsenye
fél ev?kanál só
4 ev?kanál olaj
50-50 dkg alma és körte
5 dkg vaj
3 csapott ev?kanál cukor
10-10 dkg aszalt sárgabarack és szilva
5 dkg mazsola
2 púpozott ev?kanál zsemlemorzsa
6 vékony szelet húsos szalonna
a tészta nyújtásához:
liszt
a tészta megkenéséhez:
1 tojás

      A tésztát kivesszük a mélyh?t?b?l, hogy felengedjen. A húst megmossuk, leszárogatjuk, és vágódeszkára fektetve hártyáját lefejtjük. Ezután besózzuk, és a megforrósított olajban körös-körül megpirítjuk. El?melegített süt?be toljuk, és közepesnél nagyobb lánggal (220 °C; légkeveréses süt?ben 200 °C) 10-12 perc alatt el?sütjük. Ha kész, félretesszük, de a süt?t bekapcsolva hagyjuk. Az almát és a körtét meghámozzuk, és magházuk nélkül 1,5 centis kockákra vágjuk, majd az olvasztott vajra dobjuk. A cukorral ízesítjük, és lefödve, kis lángon 10 percig pároljuk. A t?zr?l levéve a félbevágott aszalt gyümölcsöket, a mazsolát és a zsemlemorzsát is belekeverjük. A tésztát enyhén lisztezett gyúrólapon kb. 30x40 centis lappá nyújtjuk. A szalonnát keresztben ráfektetjük, és a gyümölcsös massza egyharmadát egyenletesen ráhalmozzuk. Az el?sütött sz?zpecsenyét a közepére fektetjük, majd a maradék gyümölccsel szépen betapasztjuk. Felvert tojással az egészet megkenjük, majd a tésztát alulról is, felülr?l is a közepére hajtjuk; akkor jó, ha a gyümölcsös pecsenye fölött, pontosan középen összeér. Tepsire tesszük úgy, hogy alul legyen az az oldala, ahol a hajtás van. Felvert tojással körbekenjük, villával megszurkáljuk, és ugyan-olyan forró süt?ben, mint a hús el?készítésénél, 25 percig sütjük. Kisujjnyi vastagra fölszeletelve kínáljuk.


Elkészítési id?: 1 óra 30 perc.
Egy adag: 885 kcal / 3700 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY