Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1071 1 2 ... 1250 1500 1631  Utolsó


Flambírozott, fahéjas alma

Hozzávalók

(6 személyre)
6 közepes alma
6-8 dkg vaj
10 dkg cukor (ha lehet, barna cukor)
3 dl s?r? tejszín
fél mokkáskanál ?rölt fahéj
a tálaláshoz:
1 ev?kanál almapálinka

      Az almát meghámozzuk, félbehasítjuk, magházát kiemeljük, húsát (felenként) 3-4 részre vágjuk. A vajat széles serpeny?ben fölolvasztjuk, az almát kb. 10 percig sütjük-pároljuk benne. Amikor kész, sz?r?lapáttal kiemeljük, tálalótálba vagy flambírozó serpeny?be rakjuk. A cukrot a visszamaradó vajon fölolvasztjuk, a tejszínnel fölöntjük. Habver?vel keverve 2 perc alatt s?r? mártássá f?zzük, a fahéjjal f?szerezzük. Azonnal következik a tálalás: a sült almát a kissé megmelegített pálinkával meglocsoljuk, és meggyújtjuk. Amint a lángja elaludt, tányérokon elosztjuk, és a fahéjas tejszínnel körülöntjük.


Elkészítési id?: 20 perc.
Egy adag: 363 kcal / 1518 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY