Megjelenítés módja:
 
Előző 1 82 1 2 ... 250 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Omlett, avagy tojáslepény

Hozzávalók

6 tojás
2 kiskanál tej
5 dkg vaj, só

      A tojásokat tálba felütjük, hozzáadjuk a tejet és egy csipet sót, majd alaposan kikeverjük úgy, hogy a tojássárgája és fehérje tökéletesen sima elegyet alkosson. Ez könnyebb és biztonságosabb, ha a tojást a felhasználás el?tt legalább egy órával kivesszük a h?t?szekrényb?l, így mire szükségünk lesz rá, szobah?mérséklet?. A vaj negyedét nem túl nagy serpeny?ben éppen csak megolvasztjuk, a tojás negyedrészét ráöntjük, és közben fakanállal folyamatosan keverjük, hogy a vajat ?felvegye?. Amint kocsonyásodni kezd, abbahagyjuk a keverést, és megvárjuk, amíg összeáll. Ekkor a fakanál és esetleg egy falapát segítségével, egy mozdulattal, gyorsan és ügyesen megfordítjuk, és ha már a másik fele is szilárd, óvatosan tányérra csúsztatjuk. Ugyanígy sütjük meg a másik három omlettet is.


Elkészítési id?: 30 perc.
Egy adag: 183 kcal / 765 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY