Megjelenítés módja:
 
Előző 1 34 1 2 ... 250 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Gombával töltött rántott tojás

Hozzávalók

8 f?tt tojás
30 dkg csiperke
1 kicsi vöröshagyma
5 dkg vaj

?rölt bors
fél csokor petrezselyem
a bundázáshoz:
10 dkg finomliszt
3 tojás
15 dkg zsemlemorzsa
a sütéshez:
b?ven olaj
a tálaláshoz:
párolt rizs

      A f?tt tojásokat kettévágjuk, sárgájukat kikaparjuk, szitán áttörjük. A gombát és a hagymát megtisztítjuk, az el?bbit fél centis kockákra, az utóbbit finomra vágjuk. Az olvasztott vajon együtt 6-7 percig pirítjuk, megsózzuk, megborsozzuk, fölaprított petrezselyemmel f?szerezzük. Zsírjára sütjük, majd a t?zr?l félrehúzva az áttört sárgáját is beledolgozzuk. A tojások üregébe töltjük, majd eredeti formájukra visszaigazítjuk, és fogvájóval vagy húst?vel rögzítjük. Lisztben, fölvert tojásban, zsemlemorzsában megforgatva bundázzuk, és b?, forró olajban kb. 3 perc alatt aranybarnára sütjük. Jól lecsöpögtetve tartármártás és párolt rizs kíséretében kínáljuk.


Elkészítési id?: 35 perc.
Egy adag: 569 kcal / 2379 kJ.
Italajánlat: száraz rozébor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY