Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1142 1 2 ... 1250 1500 1631  Utolsó


Kókuszos kocka

Hozzávalók

(54 darabhoz)
a tésztához:
3 dkg vaj
25 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
3 ev?kanál méz
1 tojás
fél citrom reszelt héja
28 dkg finomliszt
1 csomag (12 g) süt?por
2 dl tej
a tepsi kikenéséhez:
vaj, liszt
a csokoládémázhoz:
33 dkg vaj
30 dkg porcukor
6 ev?kanál (6 dkg) kakaópor
6 ev?kanál rum
15-18 ev?kanál tej
a forgatáshoz:
15-20 dkg kókuszreszelék

      A tésztához a nagyon puha vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral, a mézzel, a tojással meg a citromhéjjal habver?vel jól kikeverjük. A lisztet a süt?porral összekeverjük, majd a tejjel felváltva, apránként a cukros masszához adjuk. Egyenletesen egy kivajazott, belisztezett vagy süt?papírral bélelt nagy tepsibe simítjuk, és el?melegített süt?ben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses süt?ben 165 °C) kb. 20 percig sütjük. Ha túlzottan pirulna, a sütés félidejében borítsuk le alufóliával. A mázhoz fölolvasztjuk a vajat, majd a porcukorral habosra keverjük. A kakaót, a rumot meg a tejet hozzáadjuk, és közepes lángon, kevergetve fölforraljuk. A t?zr?l levéve egy kicsit h?lni hagyjuk. A közben elkészült tésztát a tepsib?l kiborítjuk, még melegen tetszés szerinti (kb. 4x4 centis) kockákra vágjuk. 6-8 másodpercre a még ugyancsak meleg csokoládémázba mártjuk (így beszívja a tészta), végül kókuszreszelékben megforgatjuk.


Elkészítési id?: 1 óra 30 perc.
Egy adag: 132 kcal / 552 kJ.
Italajánlat: félédes pezsg?.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY