Megjelenítés módja:
 
Előző 1 636 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Kókuszos halfalatok

Hozzávalók

50 dkg szálka és b?r nélküli halfilé (például fogas, harcsa)
kb. 10 dkg kókuszreszelék
kb. 10 dkg natúr (sózatlan) földimogyoró
1 tojás
1 ev?kanál szójamártás
csipetnyi só
4 ev?kanál étkezési kukoricakeményít?
a mártáshoz:
20-25 dkg konzerv ?szibarack levével együtt
2 ev?kanál ketchup
1 ev?kanál szójamártás
1 ev?kanál vörösborecet
1-2 kiskanál étkezési kukoricakeményít?
a sütéshez: b? olaj

      A halat kb. 1,5 centis kockákra vágjuk, félretesszük. A kókuszreszeléket a mogyoróval együtt robotgéppel vagy merül?mixerrel ?megdaráljuk?. A tojást a szójamártással és a sóval ízesítve kissé felverjük. A halkockákat el?ször a keményít?be, majd a szójás tojásba, azután pedig a mogyorós kókuszba forgatjuk. Letakarva, kb. 20 percre h?t?szekrénybe tesszük. A mártáshoz a konzerv- barackot a levével és a többi hozzávalóval együtt turmixoljuk. Kis lábasba sz?rjük, kevergetve 2-3 percig forraljuk, ezalatt mártásszer?en bes?r?södik. A halat közepesen forró olajban - egyszerre persze csak párat - 4-5 perc alatt megsütjük. Papírtörl?re szedve lecsöpögtetjük. Tálaláskor a mártással körülöntjük.


Elkészítési id?: 40 perc.
Egy adag: 479 kcal / 2003 kJ.
Italajánlat: félszáraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY