Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1430 1 2 ... 1500 1631  Utolsó


Reteksaláta mustáros hátszínnel

Hozzávalók

4 szelet, egyenként kb. 15 dkg-os kicsontozott hátszín
1 kiskanál mustár
1 mokkáskanál
?rölt bors
4 ev?kanál olaj

2 csomó hónapos retek
1 szép fehérretek
1 kis doboz (30-40 dkg) galambbegysaláta (másfajta zöldsaláta is lehet)
2 csíp?s, hegyes zöldpaprika
2 vaskos újhagyma
4 kiskanál csemege ételecet
1 mokkáskanál ?rölt bors
10-12 kiskanál finom olaj (például kukoricacsíra-olaj vagy olívaolaj)

      A hússzeletek szélét bevágjuk, felületüket a mustárral és a borssal bedörzsöljük. Olajjal vékonyan megkenve alufóliába csomagoljuk, és h?t?szekrényben 2-3 napig érleljük. Amikor kicsomagoljuk, a rajta lév? olajat serpeny?be csurgatjuk, megforrósítjuk, s ha kell, 1-2 ev?kanálnyival pótoljuk. A hússzeleteket enyhén megsózzuk, oldalanként 2-3 percig sütjük benne. Így lesznek angolosak, azaz csak a külsejük sült, a belsejük rózsaszín?, illetve a közepük nyers. Lecsöpögtetve h?lni hagyjuk. A kétféle retket megtisztítjuk, a pirosat cikkekre, a fehéret vékony karikákra vágjuk. Mindkett?t kissé besózzuk, félrerakjuk. A galambbegysalátát megmossuk, lecsöpögtetjük. A kicsumázott zöldpaprikát és a megtisztított újhagymát karikákra vágjuk. Az ecetet kis pohárba töltjük, a borssal meg ugyanannyi sóval összekeverjük, majd kanalanként beledolgozzuk az olajat is. Négy tányért kikészítünk, és a fölszeletelt angolos hátszínt valamint a zöldségeket szépen elrendezzük rajta. Az újhagyma és a paprikakarikákkal megszórjuk, végül az ecetes-olajos öntettel meglocsoljuk.


Elkészítési id?: 30 perc + a hús érlelése.
Egy adag: 582 kcal / 2433 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY