Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1412 1 2 ... 1500 1631  Utolsó


Mézes-szalonnás csirkesaláta

Hozzávalók

4 közepes, héjában f?tt burgonya
20 dkg mélyh?tött zöldbab (ha lehet, ceruzabab)

8 vékony szelet húsos szalonna
30 dkg leveleire bontott, vegyes zöldsaláta
50 dkg csirkemellfilé
3 ev?kanál olaj
az öntethez:
1,5 dl olívaolaj
4-4 ev?kanál citromlé és méz
2 ev?kanál magos mustár
csipetnyi só
?rölt bors

      A burgonyát negyedekbe vágjuk (lehet akár héjastól is). A zöldbabot enyhén sós, forrásban lév? vízben roppanósra f?zzük, lesz?rjük. Hideg vízbe átszedjük, hogy ne puhuljon tovább, és színét is jobban meg?rizze. Ha kih?lt, lecsöpögtetjük. A szalonnát serpeny?ben ropogósra sütjük, majd kisebb falatokra vágjuk vagy tördeljük. A salátát megmossuk, leszárogatjuk. A csirkemellet 2-3 szeletre vágjuk, megsózzuk, a megforrósított olajban megsütjük. Ha kih?lt, csíkokra metéljük. Az így el?készített hozzávalókat a salátával óvatosan összeforgatjuk. Az öntethez valókat összekeverjük, és a salátára locsoljuk.


Elkészítési id?: 30 perc.
Egy adag: 851 kcal / 3558 kJ.
Italajánlat: félszáraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY