Megjelenítés módja:
 
Előző 1 727 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Nyúllapocka gombás, paradicsomos raguban

Hozzávalók

4 konyhakész vadnyúllapocka (70-80 dkg)
15 dkg füstölt császárszalonna
3 vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
10 dkg vaj
2 ev?kanál finomliszt
15 dkg paradicsompüré
4 dl víz
2 dl fehérbor
1 csapott ev?kanál só
1 mokkáskanál ?rölt fekete bors
fél csokor petrezselyem
1-2 ág zellerzöld
30 dkg csiperkegomba

      A nyúllapockát megmossuk, lecsöpögtetjük, vékony hártyáját lefejtjük. A szalonnát kis kockákra vagy csíkokra, a megtisztított vöröshagymát és fokhagymát finomra vágjuk. Mindezeket a hússal együtt nagy lábasban a fölolvasztott vajon kevergetve megpirítjuk. A liszttel meghintjük, a paradicsompürét hozzáadjuk, és további 2 percig pirítjuk. A vízzel és a borral fölöntjük, megsózzuk, megborsozzuk, a fölaprított petrezselyemmel és zellerzölddel f?szerezzük, majd a cikkekre vágott gombát belekeverjük. Forrás után kis lángon lefödve kb. 1 óra 20 perc alatt puhára pároljuk. Sajtos, tejfölös makaróni illik hozzá köretnek.


Elkészítési id?: 1 óra 50 perc.
Egy adag: 811 kcal / 3390 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY