Megjelenítés módja:
 
Előző 1 867 1 2 ... 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Gombás-citromos rizs

Hozzávalók

8 dkg tisztított mandula
4 dundi újhagyma
25 dkg barna csiperke
4 dkg vaj vagy margarin
25 dkg f?tt rizs
1 citrom reszelt héja és kifacsart leve

      A mandulát leforrázzuk, hogy vékony, barna héját is eltávolíthassuk. Az újhagymát és a gombát megtisztítjuk. Az el?bbit fél centi vastagra, míg az utóbbit ennél vékonyabbra szeleteljük. A megforrósított vajon a mandulát aranybarnára pirítjuk, lecsöpögtetve félrerakjuk. A visszamaradó zsiradékban a hagymát és a gombát kevergetve 2 percig pirítjuk, azután a mandulát és a f?tt rizst is hozzáadjuk. Kevergetve melegítjük, amíg a rizs jól átforrósodik, végül a reszelt citromhéjjal és a citromlével ízesítjük.


Elkészítési id?: 10 perc.
Egy adag: 464 kcal / 1340 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY