Megjelenítés módja:
 
Előző 1 452 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Rozsdás-gombás borjúragu

Hozzávalók

(8-10 személyre)
1 nagy vöröshagyma
5 dkg vaj vagy margarin
2 zsemle
25-30 dkg darált borjúhús
1 tojás

?rölt bors
1,5 kg borjúcomb
kb. 5 dl sz?rt húsleves (leveskockából is lehet)
5-6 ev?kanál olaj
2 ev?kanál finomliszt
2 babérlevél
75 dkg apró csiperke
fél csokor friss kakukkf?
2,5 dl jóféle vörösbor
1 ev?kanál paradicsompüré
1 ev?kanál balzsamecet

      A vöröshagymát megtisztítjuk, nagyon apróra vágjuk. Felét az olvasztott vajon megfuttatjuk. A zsemléket hideg vízbe áztatjuk, kifacsarjuk, majd a darált hússal, a tojással és a hagymával összedolgozzuk. Megsózzuk, megborsozzuk, és nedves kézzel kb. 40, diónyi gombócot formálunk bel?le. Fél órára hidegre helyre tesszük. Ez b?ven elég id? ahhoz, hogy a combot 1,5 centis kockákra vágjuk. A levest lábasban fölforraljuk. A húsgombócokat több részletben, 6-7 perc alatt kif?zzük benne, majd sz?r?lapáttal kiemeljük. Az olajat egy nagy serpeny?ben vagy lábasban megforrósítjuk, majd a fölkockázott húst és a maradék hagymát beledobjuk. Kevergetve pár perc alatt megpirítjuk, a liszttel meghintjük, 1 percig tovább sütjük. A gombócok f?z?levét ráöntjük, fölforraljuk. A babérlevéllel f?szerezzük, lefödve kb. 45 perc alatt majdnem puhára pároljuk. A gombát megtisztítjuk - azaz homokos talpát levágva alaposan megmossuk -, de a kalapot és a törzset egyben hagyjuk. A gombát a hússal összekeverjük, a megmosott, száráról lecsipkedett és fölaprított kakukkf?vel f?szerezzük. Megkóstoljuk, ha kell, utánasózzuk, borsozzuk. Végül a borral meglocsoljuk, a paradicsompürével meg a balzsamecettel kellemesen pikánsra ízesítjük, és lefödve, kis lángon további 20 perc alatt puhára pároljuk. A párolás vége felé a húsgombócokat is belerakjuk, hogy kell?en átforrósodjanak. F?tt szélesmetélt illik hozzá köretnek.


Elkészítési id?: 2 óra 20 perc.
Egy adag: 686 kcal / 2864 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY