Megjelenítés módja:
 
Előző 1 438 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Gombás boros borjúragu

Hozzávalók

1 közepes vöröshagyma
5 dkg vaj vagy margarin
60 dkg kicsontozott borjúcomb vagy lapocka
1 babérlevél, fél citrom
kb. 1 kiskanál só
1 mokkáskanál ?rölt fehér bors
30 dkg apró szem? csiperke
1 dl félszáraz fehérbor
2 dl tejszín (a fele tejföl is lehet)
1 púpozott ev?kanál finomliszt

      A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, majd a megforrósított vajon megfonnyasztjuk. Közben a húst 2 centis kockákra vágjuk, a hagymán kevergetve fehéredésig sütjük, azután kb. 3 deci vízzel fölöntjük. A babért beledobjuk, a citrom kifacsart levével ízesítjük, megsózzuk, megborsozzuk, lefödve, kis lángon kb. 1 óra alatt puhára pároljuk. Amikor kész, a megtisztított gombát egészben beledobjuk, 8-10 percig együtt pároljuk, végül a borral meg a tejszínnel simára kevert liszttel s?rítjük.


Elkészítési id?: 1 óra 30 perc.
Egy adag: 606 kcal / 2534 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY