Megjelenítés módja:
 
Előző 1 151 1 2 ... 250 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Fácánleves Újházy módra

Hozzávalók

1 konyhakész fácán
40 dkg sovány marhafart?
só vagy 1 húsleveskocka
1 kiskanál egész fekete bors
kis darabka gyömbér
1 kiskanál konzerv paradicsompüré
30 dkg sárgarépa és petrezselyemgyökér vegyesen
1 közepes zellergumó
1 kis vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
10 dkg csiperkegomba
10 dkg fagyasztott zöldborsó
6 dkg cérnametélt
1 csokor petrezselyem

      A fácánt és a marhahúst nagy fazékba rakjuk. Annyi - kb. 2,5 liter - hideg vízzel öntjük le, hogy b?ven ellepje. Nagy lángon felforraljuk, habját sz?r?kanállal leszedjük, és a f?z?vizet kb. 1 ev?kanál sóval, a borssal, a meghámozott gyömbérrel, a paradicsompürével ízesítve addig f?zzük, amíg a fácán félig meg nem puhul - ez kb. 45 perc. A kétféle megtisztított répa, a zellergumó, az egészben hagyott hagyma meg a fokhagyma is a fazékba kerül. Az egészet kb. 1 óra alatt jó puhára f?zzük. A megtisztított gombát fölszeleteljük, és a zöldborsóval együtt egy kevés levesben külön megpároljuk. Tálalás el?tt a levest lesz?rjük. A fácánból a nagyobb csontokat kiszedjük, húsát pedig csíkokra vágva tányérokba rakjuk. A f?tt sárgarépát vékony csíkokra metéljük, és a külön sós vízben megf?zött, lesz?rt cérnametélttel, a puha gombával meg zöldborsóval együtt a hús köré halmozzuk. A levest megforrósítjuk, és csak a tálalás pillanatában szedjük a tányérokba. Díszítésként apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk. A levesben f?tt marhahúst más ételhez használhatjuk.


Elkészítési id?: 2 óra 20 perc.
Egy adag: 395 kcal / 1652 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY