Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1341 1 2 ... 1500 1631  Utolsó


Vargabéles

Hozzávalók

(12 szelethez)
15 dkg cérnametélt
fél kiskanál só
4 tojás
6 ev?kanál kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
2 dl tejföl
1 kg tehéntúró
10 dkg mazsola
1 púpozott ev?kanál búzadara
1 nagyobb citrom vagy narancs reszelt héja
1 csomag (6 lapos) réteslap
a sütéshez:
3-4 ev?kanál olaj
2 ev?kanál zsemlemorzsa
a tetejére:
porcukor

      A cérnametéltet enyhén sós vízben kif?zzük, lesz?rjük, és hideg vízzel átöblítjük. A tojások sárgáját 4 ev?kanál cukorral és a vaníliás cukorral s?r?n folyósra keverjük - ez konyhai robotgéppel 1 perc -, majd a tejfölt, az áttört túrót, a mazsolát meg a búzadarát hozzáadjuk. Reszelt citromhéjjal f?szerezzük, a jól lecsöpögtetett tésztát belekeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé ev?kanalanként a maradék cukrot is beleszórjuk. Óvatos mozdulatokkal az el?z?ekbe forgatjuk. Egy 20x30 centis t?zálló tálat vagy kisebb tepsit kiolajozunk, morzsával meghintjük, 3 réteslapot belesimítunk úgy, hogy közüket egy kevés olajjal meglocsoljuk, és morzsával megszórjuk. A tölteléket egyenletesen ráhalmozzuk. A maradék réteslapokkal befedjük, miután ezeket is rétegenként megolajoztuk, morzsával meghintettük. Süt?ben, a közepesnél kicsit nagyobb lánggal (190 °C; légkeveréses süt?ben 175 °C) kb. 50 percig sütjük. Miel?tt fölszeletelnénk, 20 percig pihentetjük. Tálaláskor a tetejére porcukrot szitálunk.


Elkészítési id?: 1 óra 20 perc.
Egy adag: 356 kcal / 1489 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY