Megjelenítés módja:
 
Előző 1 610 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Hamis gulyásleves

Hozzávalók

5 dkg füstölt szalonna
4 ev?kanál olaj
1 közepes vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál ?rölt kömény
1 csapott ev?kanál csemege pirospaprika
4 közepes burgonya
kb. 1 csapott ev?kanál só
1 tojás
10 dkg finomliszt

      A leveshez a szalonnát apró kockákra vágjuk, az olajjal leöntjük, és lábasban kis lángon, többször kevergetve kiolvasztjuk. A kétféle hagymát a szalonnán kevergetve 1 perc alatt megfonnyasztjuk, a köménnyel f?szerezzük, és a t?zr?l lehúzva a pirospaprikával meghintjük. 1,2 liter vízzel azonnal fölöntjük, nagy lángon fölforraljuk. 8. perc Közben a burgonyát megtisztítjuk, 2 centis kockákra vágjuk. A föv? levesalapba dobjuk, megsózzuk, közepes lángon 16-18 perc alatt puhára f?zzük. A leveshez a tojásból a liszttel, csipetnyi sóval meg kb. b? fél deci vízzel galuskatésztát keverünk, majd félrerakjuk. A levesben a burgonya megpuhult, más teend? már nincs, csak a galuskát kell beleszaggatni. Ilyen kis mennyiségnél a legegyszer?bb vágódeszkáról késsel beleaprítani a tésztát. 2-3 percig f?zzük.


Elkészítési id?: 30 perc.
Egy adag: 408 kcal / 1706 kJ.
Italajánlat: száraz rozé.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY