Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1502 1 2 ... 1631  Utolsó


Harcsa hagymakompóttal és boros mártással

Hozzávalók

6 szép vöröshagyma
10 dkg vaj vagy margarin
1 ev?kanál cukor
4 ev?kanál fehérborecet
só, ?rölt bors
4 nagyobb harcsafilé (egyenként 15 dkg) vagy 8 kisebb, patkó alakú harcsaszelet
2 ev?kanál olaj
1 vöröshagyma
1 sárgarépa
2 dl fehérbor
1 babérlevél
1-1 ág petrezselyem és kakukkf?
1 dl tejszín
1 kiskanál liszt

      A hagymát megtisztítjuk, félbevágjuk, ujjnyi vastagra fölszeleteljük. Egyenletesebben puhul, ha szét is szedegetjük. Ezután 6 deka vajon aranysárgára pirítjuk, közben a cukrot is beleszórjuk, hogy egy kicsit karamellizálódjon. Az ecettel, 1 csapott kiskanál sóval meg fél mokkáskanál ?rölt borssal ízesítjük, és lefedve kb. 35 percig pároljuk. Néha megkeverjük. A halat megsózzuk, megborsozzuk, majd a maradék vaj és az olaj keverékében oldalanként, vastagságától függ?en kb. 3 percig sütjük; lecsöpögtetve félrerakjuk. A hagymát és a répát megtisztítjuk, fölszeleteljük, a harcsa sütésénél visszamaradt zsiradékban megfuttatjuk. A borral fölöntjük, megf?szerezzük, sózzuk, 2-3 percig f?zzük. A tejszínnel simára kevert liszttel s?rítjük, végül átsz?rjük. Tálaláskor a harcsát a boros mártással körülöntjük, és a hagymát mellé púpozzuk.


Elkészítési id?: 1 óra 10 perc.
Egy adag: 639 kcal / 2671 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY