Megjelenítés módja:
 
Előző 1 673 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Roston sült borsos pisztráng sült hagymával

Hozzávalók

4 konyhakész pisztráng (egyenként kb. 25 dkg)

1-1 mokkáskanál ?rölt bors és pirospaprika
12 dkg zsemlemorzsa
6 vöröshagyma
a sütéshez:
b?ven olaj

      A pisztrángokat lepikkelyezzük, megmossuk és leszárogatjuk. Kívül-belül megsózzuk. A borsot meg a pirospaprikát a zsemlemorzsába forgatjuk, majd a halat meghempergetjük benne. Serpeny?be jó ujjnyi magasan olajat öntünk, közepesen megforrósítjuk, és a pisztrángot oldalanként kb. 4 percig sütjük benne, végül papírszalvétára szedve lecsöpögtetjük. Közben a hagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk, gy?r?ire szedjük. A hal sütése után visszamaradó olajban 2-3 perc alatt ropogósra, aranybarnára sütjük, végül papírszalvétára szedve a fölösleges olajat leitatjuk róla. Tálaláskor a sült pisztrángot a sült hagymával tálaljuk. Tejszínes kapormártás nagyszer?en kiegészíti az ízét.


Elkészítési id?: 50 perc.
Egy adag: 527 kcal / 2234 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY