Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1114 1 2 ... 1250 1500 1631  Utolsó


Juhtúrós pogácsa

Hozzávalók

(kb. 24 darabhoz)
1 dl tej
2,5 dkg éleszt?
50 dkg finomliszt
25 dkg margarin
50 dkg juhtúró
1 csapott ev?kanál só
1 tojás
a tészta nyújtásához
és megkenéséhez:
liszt
1 tojás
a tepsi kikenéséhez:
2 dkg margarin

      A tejet meglangyosítjuk, az éleszt?t belemorzsoljuk, és fölfuttatjuk. Közben a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk. A szitán áttört juhtúrót belekeverjük, megsózzuk és a fölfuttatott éleszt?vel meg a tojással együtt összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk, és egy éjszakára h?t?szekrénybe tesszük. Másnap a tésztát enyhén belisztezett deszkán két és fél centi vastagra nyújtjuk, négy centi átmér?j? pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A lees? tésztát újra összegyúrjuk, kiszaggatjuk. A pogácsákat kissé meghengergetjük, és kikent tepsire rakosgatjuk. Tetejüket fölvert tojással megkenjük, és késsel 1-2 helyen bevagdossuk, majd 30 percen át pihentetjük. Tetejét reszelt füstölt sajttal is megszórhatjuk. Ezután el?melegített süt?ben a közepesnél kicsit er?sebb lánggal (200 °C-on; légkeveréses süt?ben 180 °C-on) kb. 20 perc alatt megsütjük.


Elkészítési id?: 1 óra + a pihentetés.
Egy adag: 100 kcal / 418 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY