Megjelenítés módja:
 
Előző 1 933 1 2 ... 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Tócsni zöldcsütörtök módra

Hozzávalók

(8 darabhoz)
50 dkg friss parajlevél
1 kg burgonya
só, ?rölt bors
2 tojás
1 ev?kanál liszt
4 ev?kanál olaj
3 gerezd fokhagyma
diónyi vaj
a tetejére:
8 kis tojás
3 ev?kanál olaj

      A parajt megtisztítjuk, megmossuk, majd forró, sós vízben néhány percig f?zzük. Ezután lesz?rjük, és jól lecsöpögtetjük. A burgonyát meghámozzuk, durvára lereszeljük, és konyharuhába tekerve levét kicsavarjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, a tojással és a liszttel összedolgozzuk. Az olajat egy serpeny?ben megforrósítjuk, közben a burgonyamasszából vizes kézzel kis, kerek lepényeket formálunk, és egyszerre 4-4 darabot mindkét oldalán pirosra sütünk. A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk, összezúzzuk és a vajon megfuttatjuk. A lecsöpögtetett parajt beleforgatjuk, megsózzuk, megborsozzuk, esetleg reszelt szerecsendióval is f?szerezzük. Közben az olajon a kis tojásokból tükörtojásokat sütünk. A burgonyalepényekre egy-egy kanálnyi párolt parajt halmozunk, majd mindegyik tetejére tükörtojást csúsztatunk. Megsózzuk és azon forrón tálaljuk.


Elkészítési id?: 40 perc.
Egy adag: 312 kcal / 1306 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY