Megjelenítés módja:
 
Előző 1 934 1 2 ... 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Tojásos parajgaluska

Hozzávalók

30 dkg friss vagy 10 dkg mélyh?tött paraj

10 dkg vaj
40 dkg finomliszt
3 tojás
2 dl tejföl
só, ?rölt bors
a tetejére:
4 tojás
1 dl tejföl
só, ?rölt bors
3-4 parajlevél

      A parajt megtisztítjuk, megmossuk és sós vízben néhány percig forraljuk. Lesz?rjük, lecsöpögtetjük, és egészen apróra vágjuk. A tésztához a vajat megolvasztjuk. El?ször a lisztet, majd a tojásokat, a parajt és a tejfölt is beledolgozzuk. Közben megsózzuk, megborsozzuk. Lobogva forró, b? sós vízbe a tésztából ev?kanállal nagy galuskákat szaggatunk. Kb. 7-10 percig f?zzük, majd sz?r?kanállal hideg vízbe átszedjük. ( A f?zési id?t illet?en egy galuskával tegyünk próbát, nehogy az egész adag nyers maradjon, esetleg szétf?jön.) Ezután lesz?rjük, lecsöpögtetjük és olvasztott vajba forgatjuk. Végül a tojásokat a tejföllel összekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk és a galuskák tetejére öntjük. Néhány percre süt?be toljuk, annyi id?re, hogy a tojásos öntet éppen csak megkocsonyásodjon. Apróra vágott parajlevéllel megszórva tálaljuk.


Elkészítési id?: 30 perc.
Egy adag: 819 kcal / 3424 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY