Megjelenítés módja:
 
Előző 1 736 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Cs?ben sült parajos makaróni

Hozzávalók

v30 dkg makaróni, vagy bármilyen vastagabb cs?tészta

30 dkg friss parajlevél
8-10 dkg vaj
1 kis fej vöröshagyma
2 ev?kanál liszt
2,5 dl tej
1 dl tejszín
?rölt bors
reszelt szerecsendió
10 dkg reszelt sajt
a tetejére:
5 dkg reszelt sajt

      A tésztát lobogva forró, sós vízben kif?zzük és lesz?rjük. Közben a megtisztított parajt is ugyanígy megf?zzük, majd sz?r?kanálba szedve hagyjuk jól lecsöpögni. Az apróra vágott vöröshagymát diónyi vajon megfuttatjuk, a parajt beleforgatjuk, megsózzuk, megborsozzuk és reszelt szerecsendióval f?szerezzük. A lisztet ugyancsak diónyi vajon néhány pillanatig kevergetve pirítjuk, majd a tejjel feleresztjük, és s?r? mártássá f?zzük. A tejszínt, a reszelt sajtot, végül pedig a parajt is beleforgatjuk. A megf?tt tésztával összekeverjük, és az egészet kivajazott t?zálló tálba simítjuk. A reszelt sajtot a tetejére szórjuk, és 10-15 percre forró süt?be toljuk, hogy kissé megpiruljon. Aki nem ragaszkodik a böjthöz, pirított sonkával vagy húsos szalonnával is gazdagíthatja.


Elkészítési id?: 50 perc.
Egy adag: 714 kcal / 2985 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY