Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1451 1 2 ... 1500 1631  Utolsó


Spárgasaláta fürjtojással

Hozzávalók

16 szál zöldspárga (fagyasztott vagy konzerv is lehet)

cukor
1 fej saláta
20 dkg érett lágysajt (például szekszárdi csemege, camembert)
12 fürjtojás, só
a mártáshoz:
1 kisebb vöröshagyma
1 csemegeuborka
fél-fél csokor petrezselyem és metél?hagyma
néhány tárkonylevél
1 ev?kanál kapribogyó
1 kiskanál porcukor (méz is lehet)
1 mokkáskanál só
1 ev?kanál tárkonyecet
4 ev?kanál olívaolaj
késhegynyi ?rölt bors

      El?ször az öntetet készítjük el. Ehhez a hagymát megtisztítjuk, és az uborkával együtt nagyon apró kockákra vágjuk. A petrezselymet, a metél?hagymát és a tárkonylevelet finomra aprítjuk, a kapribogyóból a nagyobbakat félbevágjuk. A cukrot és a sót az ecetben kiskanállal kevergetve föloldjuk. Apránként belecsorgatjuk az olajat, megborsozzuk, az el?készített hozzávalókat beleforgatjuk. Felhasználásig beh?tjük. A fürjtojásokat megmossuk, kis lábasba rakjuk, és annyi vízzel öntjük fel, amennyi b?ven ellepi. Kb. 1 csapott kiskanál sót beleszórunk, fölforraljuk, majd kis lángon 5-6 percig f?zzük. Ha fakanállal óvatosan keverjük, amíg fel nem forr, akkor a sárgája a tojás középre helyezkedik, szebben lehet majd szeletelni. Ezután hideg vizet folyatunk rá, míg ki nem h?l, majd meghámozzuk. Ha nem használjuk fel azonnal, akkor héjastól vagy hámozva, de mindenképpen hideg vízzel leöntve, h?t?szekrényben tároljuk.


Elkészítési id?: kb. 30 perc.
Egy adag: 420 kcal / 1756 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY