Megjelenítés módja:
 
Előző 1 475 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Vesével töltött báránykaraj

Hozzávalók

70 dkg báránykaraj egyben (szegy vagy comb is lehet)
só, ?rölt bors
40 dkg bárányvese
15 dkg báránymáj
1 vöröshagyma
8 ev?kanál olaj
20 dkg bárányvel? (sertés is lehet)
1 mokkáskanál majoránna
5 tojás

      A húst kicsontozzuk, majd lapjában bevágjuk, és fél centi vastagra, téglalap alakúra kiverjük. Kissé besózva, megborsozva félretesszük. A vesét lapjában félbevágjuk, megtisztítjuk, majd leforrázzuk. Jól lecsöpögtetve csinos kis hasábokra vágjuk, de az is jó, ha csak elnegyedeljük. A májat fölcsíkozzuk, a lehéjazott vöröshagymát lereszeljük, 5 ev?kanál olajon kevergetve megfonnyasztjuk. A vesét és a fölcsíkozott májat hozzáadjuk, 5-6 percig pirítjuk, ezalatt körös-körül kifehéredik. A vel?t hozzáadjuk, gondolatnyit megsózzuk, megborsozzuk, a majoránnával f?szerezzük. 1 percnyi pirítás után a felvert tojást ráöntjük, és kevergetve kocsonyásodásig sütjük. Amikor már csak langyos, egyenletesen a kiterített húsra halmozzuk, és fölgöngyöljük. Húst?vel összet?zzük, majd a maradék olajon körös-körül megpirítjuk. El?melegített süt?be tolva, jó közepes lánggal (200 °C; légkeveréses süt?ben 180 °C) kb. 30 percig sütjük. Párolt sárgarépával, sült burgonyával és újhagymás majonézzel tálaljuk.


Elkészítési id?: 1 óra 30 perc.
Egy adag: 936 kcal / 3913 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY