Megjelenítés módja:
 
Előző 1 45 1 2 ... 250 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Juhtúrós töltött tojás

Hozzávalók

50 dkg juhtúró
15 dkg vaj
6 f?tt tojás
só, ?rölt bors
1-1 kiskanál porcukor és mustár
a tálaláshoz:
30 dkg kész franciasaláta
a díszítéshez:
kígyóuborka
paradicsom
friss kapor
néhány friss salátalevél

      A f?tt tojásokat hosszában félbevágjuk, sárgájukat kiemeljük, a fehérjét félretesszük. A juhtúrót a puha vajjal és a tojások sárgájával, tálban simára keverjük. Megsózzuk, megborsozzuk, a porcukorral és a mustárral pikánsra ízesítjük. Merül?mixerrel simára keverjük, majd nyomózsákba töltjük. A franciasalátát tálra simítjuk, a tojások fehérjét üregükkel fölfelé ráültetjük úgy, hogy stabilan álljanak. A juhtúrós krémet szép magasan a fehérjék üregébe nyomjuk. A tojások tetejét egy-egy cikk paradicsommal, kaporlevelekkel, kígyóuborka szeletekkel díszítjük, a salátalevelekkel pedig a franciasalátát csinosítjuk.


Elkészítési id?: 45 perc.
Egy adag: 657 kcal / 2747 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY